Η 79η επέτειος του ΟΧΙ τιμήθηκε όπως αρμόζει από το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς

Κοινωνία /

Με σειρά εκδηλώσεων τίμησε το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς την 79η επέτειο του Έπους του ΟΧΙ.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Ένα τετραήμερο με πλούσια δραστηριότητα ήταν αυτό που πέρασε για το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Το σχολείο, ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και σε διαρκή αλληλεπίδραση μ’ αυτήν, συμμετέχοντας στην κοινωνική, θρησκευτική και πνευματική ζωή του τόπου ανέπτυξε τις παραπάνω δράσεις:

Την Παρασκευή 25.10.19 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε επίδοση αριστείων – βραβείων στους αριστεύσαντες κατά το σχολικό έτος 2018-19 μαθητές.

Τιμήθηκε ακόμη για την προσφορά του στην παιδεία και τον πολιτισμό του Κιλκίς ο προ 80ετίας μαθητής του σχολείου Δημήτριος Νικοπολιτίδης, ο οποίος διετέλεσε και διευθυντής του σχολείου στη δεκαετία του ΄80.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η χορωδία του σχολείου έψαλλε στον παρακείμενο Ιερό Ναό το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ημέρας.

Την Δευτέρα 28.10.19 τμήματα του σχολείου με την σημαία συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες του έπους το ‘40 και αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις με την άψογη παρουσία τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Θα στηρίξει

Την Τρίτη 18.2.20 οι εκπρόσωποι του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων νομού Κιλκίς Γιάννης Τσακάλης, Χρήστος Σολομωνίδης και Θωμάς Καρυπίδης επισκέφθηκαν τον δήμαρχο […]

Απευθύνονται σε λωτοφάγους

Ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Κωνσταντίνος Κιλτίδης απέστειλε στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» την ακόλουθη επιστολή: […]