Εγκαίνια 2ου πολυθεματικού φεστιβάλ κόμικς «Comicsville»

Ειδήσεις Video /

Για δεύτερη χρονιά φέτος το καλλιτεχνικό σύνολο «η πόλις«, σε συνεργασία με τον δήμο Κιλκίς και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσιάσε το τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ κόμικς «COMICSVILLE», μια ιδιαίτερου περιεχομένου έκθεση κόμικς με ελληνικό και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, στο Κιλκίς.

Η Σοφία Σπυρλιάδου, αρχιτέκτων- εικαστικός προλόγισε στα εγκαίνια της έκθεσης για το γεγονός σταθμό στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Κιλκίς.

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκίς, όπου φιλοξενήθηκαν εκδόσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, δράσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις, με την συμμετοχή Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών.

Τμήματα σχολείων επισκέφτηκαν τον χώρο αντλώντας δημιουργική έμπνευση.

Οι δημιουργοί κόμικς σχεδίασαν τον κόσμο της ονειροχώρας γιά μικρούς και μεγάλους σε μια περιπέτεια, από την “άκρη της γής” και αγγίζει τα αστέρια.

Όπως ο Reno Lemaire ο 38χρονος Γάλλος καλλιτέχνης και συγγραφέας της σειράς Dreamland, που ζει στο Μονπελιέ και σχεδιάζει εμπνεόμενος από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου για την χώρα του φωτός.

Τα εγκαίνια του πολυθεματικού φεστιβάλ «COMICSVILLE» πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

Περισσότερα

Γιώργος Φραγγίδης από το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς: «Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη επανέρχεται» (Βίντεο)

Μαζική και πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Καθημερινότητα του πολίτη – πολιτικές εξελίξεις» πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα […]

Δείτε ακόμα

Πράγματα… αλλόκοτα!

Πώς είναι δυνατόν από την μία η υπό τον Κωνσταντίνο Σιωνίδη δημοτική αρχή Παιονίας να “αποτυγχάνει παταγωδώς στην διακυβέρνηση του […]

«Τραβά»… τους «παλιούς»

Μπορεί ο καθένας να σχολιάσει κατά το δοκούν τα της πολιτικής εκδήλωσης του Γιώργου Φραγγίδη, και να υπάρχει μία μεγάλη […]