Το 2o Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς «χτίζει υγιείς σχέσεις» για την εξάλειψη της βίας

Εκπαίδευση /

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου), καθώς και τα ανησυχητικά, αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών ενδοοικοογενειακής βίας και κακοποιητικών σχέσεων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου διάλεξη με θέμα «Χτίζοντας υγιείς σχέσεις», με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Παρασκευή Αγγελή, ψυχολόγο, προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Βέροιας, υπεύθυνη εφαρμογής του ειδικού θεραπευτικού προγράμματος της ποινικής διαμεσολάβησης σε δράστες ενδοοικογενειακής βίας και αντιμετώπισης κακοποιητικών περιστατικών εις βάρος γυναικών και ανηλίκων.

Μέσω εμπλουτισμένης εισήγησης, ανακαλυπτικής μεθόδου, διαδραστικών παιχνιδιών, και παιχνιδιών υπόδυσης ρόλων (role-playing games), οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια χρήσιμη διάλεξη και μέσω αυτής να αντιληφθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, τα συστατικά που δομούν μια αρμονική και ισορροπημένη σχέση, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ενδυναμωθεί ψυχικά και να καταπολεμήσει φαινόμενα βίας με όποια μορφή και αν αυτή εκδηλώνεται.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική διάλεξη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ομίλου Διά Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού, με υπεύθυνους καθηγητές την κυρία Παρθένα Κυριακίδου και τον π. Δημήτριο Παπαγεωργίου.

Περισσότερα

Ανακοινώθηκε το οριστικό μητρώο ωφελούμενων του προγράμματος voucher για ανέργους ηλικίας 30-49

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. – Κ.Δ.Β.Μ., ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ της πράξης ‘Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και […]

Επίσκεψη του μητροπολίτη κκ. Βαρθολομαίου στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ν. Κιλκίς

Την πρώτη του προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 1/12/2021, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος […]

Δείτε ακόμα