Με 24ωρη ετοιμότητα εθελοντών χειριστών αξιοποιεί ο δήμος Παιονίας τους τέσσερις απινιδωτές

Κοινωνία /

Συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα, που αφορούν στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων των τοπικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, αποφάσισαν ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Κώστας Πάταρας, κατά την διάρκεια συνάντησής τους την Πέμπτη 20.1.22.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Ο δήμος Παιονίας, που προσφάτως προμηθεύτηκε τέσσερις υπερσύγχρονους απινιδωτές, προκειμένου να τους εγκαταστήσει στις ισάριθμες δημοτικές ενότητες , θα διαθέτει αυτούς για χρήση στην ΕΠΣ Κιλκίς και στα αθλητικά σωματεία γιά την ασφαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων. Οι τέσσερις απινιδωτές του δήμου Παιονίας, μαζί με τους πέντε που έχει ήδη προμηθευτεί η ΕΠΣ Κιλκίς,   υπερκαλύπτουν τις ανάγκες αυτού του σκοπού κάθε σαββατοκύριακο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης δρομολογήθηκαν και περαιτέρω κοινές δράσεις σχετικώς με την διοργάνωση σεμιναρίων παροχής πρώτων βοηθειών, ώστε να συγκροτηθεί μια μεγάλη ομάδα εθελοντών σε ολόκληρο τον δήμο Παιονίας, που να μπορεί να προσφέρει πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειάζεται.

Με την προμήθεια των απινιδωτών ο δήμος Παιονίας αποσκοπεί, επίσης, στο να υπάρχουν σε κάθε αγώνα οποιουδήποτε άλλου αθλήματος σε έδρες της περιοχής ευθύνης του,   και γιά τον λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση, με ηλεκτρονική επιστολή που εστάλη σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους του δήμου, να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Ο δήμος θα ανακοινώσει σε ιατρούς, εθελοντές, φορείς, συλλόγους και πολίτες της Παιονίας τα σημεία, στα οποία θα βρίσκονται οι απινιδωτές στην κάθε δημοτική ενότητα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτα περιστατικά.

Γιά τις δημοτικές ενότητες Πολυκάστρου και Γουμένισσας επελέγη ως σημείο φύλαξης το αστυνομικό τμήμα του πρώτου, που λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως, και ο απινιδωτής θα είναι   προσβάσιμος όποτε υπάρξει ανάγκη χρήσης γιά οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό.

Ο δήμαρχος   επικοινώνησε τηλεφωνικώς γιά το θέμα αυτό με τον αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς και τους διοικητές των δύο τμημάτων, προκειμένου αυτά τα πολύ χρήσιμα γιά την προστασία της ανθρώπινης ζωής μηχανήματα, να φυλάσσονται στα τμήματα και να είναι προσβάσιμα καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καλούνται να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ-ΚΔΒΜ πιστοποιημένος πάροχος κατάρτισης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενημερώνει τους επιτυχόντες της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω […]