Περιεκτική ενημέρωση μαθητών στο 1ο φεστιβάλ ΕΠΑΛ-Μαθητείας

Γενικά /

Το πρώτο ενημερωτικό φεστιβάλ ΕΠΑΛ—Μαθητείας Κιλκίς συνδιοργάνωσαν η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, τα τρία επαγγελματικά λύκεια του νομού (δύο του Κιλκίς συν ένα της Αξιούπολης) και το εργαστηριακό κέντρο Κιλκίς.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2.5.18 στην πλατεία Ειρήνης και στο συνεδριακό κέντρο, με αντικειμενικό σκοπό την ενημέρωση μαθητών γ’ γυμνασίου και α’ λυκείου των γενικών λυκείων για το τι εκπαίδευση, λύσεις και διεξόδους προσφέρουν τα ΕΠΑΛ αλλά και γιά την συμβολή της μαθητείας τους στην ομαλή προσαρμογή των μαθητών στην αγορά εργασίας από την μάθηση.

Προηγήθηκαν οι ομιλίες του διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς Γιώργου Καραμούκη, του υποδιευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Γρηγόρη Κυριακού, της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Αξιούπολης Αννας Ραπτοπούλου και του εκπροσώπου της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας Παναγιώτη Μπαλόμα, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.

Στην «καρδιά» του φεστιβάλ, στην πλατεία Ειρήνης διανεμήθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό στους μαθητές ενώ λειτούργησαν και εκθεσιακοί χώροι με εργασίες και εφευρέσεις μαθητών όλων των ειδικοτήτων, που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στον ίδιο χώρο το βράδυ της ίδιας ημέρας με συναυλία συγκροτήματος καλλιτεχνών καθηγητών των ΕΠΑΛ, νυν και πρώην.