Το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς «άνοιξε πόρτες» σε μαθητές άλλων σχολείων


Στις 6 και 7 Απριλίου 2017 το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς πραγματοποίησε τη δράση « Γνωριμία με το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς. Ανοίγω δρόμους στο επαγγελματικό μου μέλλον». Μετά από πρόσκληση των μαθητών των γυμνασίων του δήμου Κιλκίς, οι μαθητές της γ’ τάξης επισκέφτηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς και δέχτηκαν θερμή υποδοχή με κεράσματα στην είσοδο του σχολείου που παρασκεύασαν οι μαθητές του τμήματος γεωπονίας.
1ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ
Ακολούθησε ξενάγηση στους εργαστηριακούς χώρους κατά την οποία οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το γνωστικό αντικείμενο των ειδικοτήτων του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς (πληροφορικής, οικονομίας- διοίκησης, γεωπονίας, νοσηλευτικής, ιατρικών εργαστηρίων και βρεφοκομίας), παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε εργαστηριακές δραστηριότητες που εκτέλεσαν οι μαθητές/τριες του 1ου ΕΠΑΛ.

Παράλληλα επισκέφθηκαν την αγορά που λειτούργησε με κατασκευές και προϊόντα που δημιούργησαν μαθητές των τμημάτων βοηθών βρεφοκομίας και γεωπονίας.

Μαθητές σε ρόλο… εκπαιδευτή συμμαθητών στις πρώτες βοήθειες

Οι μαθητές της β΄ τάξης του τομέα υγείας-πρόνοιας-ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας «Πρώτες βοήθειες σε εφήβους» επισκέφθηκαν το 1ο, 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και τα γυμνάσια Ευκαρπίας και Καμπάνη όπου και παρουσίασαν κάποιες βασικές τεχνικές Πρώτων Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις.
1ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ
Η παρουσίαση έγινε με μικρά δρώμενα που ετοίμασαν οι μαθητές του τομέα υγείας-πρόνοιας-ευεξίας, γεγονός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ακολούθησε πρακτική εφαρμογή από τους μαθητές των γυμνασίων ώστε να εμπεδωθεί η γνώση που προσφέρθηκε.

«Συγχαίρουμε μέσα από την καρδιά μας τα παιδιά και τους καθηγητές που συμμετέσχαν και υλοποίησαν το πρόγραμμα αγωγής υγείας «Πρώτες βοήθειες σε εφήβους» και τους ευχαριστούμε θερμά που συντέλεσαν στην προβολή του σχολείου τους και του σχολείου μας ως κυψέλη εργασίας και δημιουργικότητας» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.