Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς: 21η Ιουνίου – Ευκαιρία αναστοχασμού

Η μάχη του Κιλκίς, την 21η Ιουνίου 1913, έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως η φονικότερη των Βαλκανικών Πολέμων και αυτή που καθόρισε τα βόρεια σύνορα της χώρας. Το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, ο ορθός σχεδιασμός, το πείσμα και το θάρρος, οι εφορμήσεις της ελληνικής λόγχης αποτελούν το παράδειγμα και δείχνουν τον δρόμο για τις αντίστοιχες μάχες του σήμερα.

Μάχες σε όλα τα πεδία, από την κοινωνία και την οικονομία μέχρι την αντιμετώπιση του παραλογισμού του εξ ανατολών γείτονα. Η διατήρηση του αξιόμαχου του στρατεύματος αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την αποτροπή. Το επείγον και το σημαντικό όμως της κατάστασης δεν μπορούν να αποτελούν προπέτασμα καπνού για διαδικασίες που στο παρελθόν ζημίωσαν την χώρα και τον πολίτη.

Ακόμα πιο σημαντική η συγκράτηση της κοινωνίας, τόσο οικονομικά σε εθνικό επίπεδο όσο και τοπικά με δράσεις και υποδομές που βοηθούν στην συγκράτηση του πληθυσμού και δίνουν διέξοδο και όραμα σε όσα νεαρά άτομα επέλεξαν να μείνουν και να αγωνιστούν στον τόπο τους. Τα όνειρα τους δεν μπορούν να σταματούν στις Βιομηχανικές Περιοχές και τα άλλοτε ματωμένα σιταροχώραφα του Κιλκίς.

Χρόνια πολλά Κιλκίς.

Με την ευχή να σπάσεις σύντομα τα δεσμά της συντήρησης που σε κρατούν δέσμιο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]