Γενικά

Στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τις Ενώσεις τους, για αποχή από τα καθήκοντά τους στις 26, 27 και 28 Μαΐου και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές.

Τα ιδιωτικά εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, που εξυπηρετούν το 95% περίπου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καταρρέουν κάτω απ’ το δυσβάσταχτο μέτρο του clawback, το οποίο ζητούμε να καταργηθεί οριστικά.

Οι συσσωρευμένες οφειλές των γιατρών προς τον ΕΟΠΥΥ που προκύπτουν από το μέτρο του clawback πρέπει να απομειωθούν άμεσα, όπως συνέβη και με άλλους κλάδους λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.

Η παρούσα κατάσταση καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης συμμετείχε στη μεγάλη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23/05/2022 μεταξύ του Προέδρου του ΠΙΣ και των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ των εργαστηριακών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς υιοθετεί αυτούσιο το ψήφισμά τους:

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καθώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που κινητοποιούνται από 26, 27 και 28 Μαΐου, σύμφωνα και με τις πάγιες θέσεις και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ στις 16.4.22.

Ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας καλούν για καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και επιπλέον ζητούν την υποστήριξη και των κλινικών ιατρών στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Ενωμένοι και συνεπείς αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων αναγκαστικών υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και οι Ιατρικοί Σύλλογοι ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να αποπληρώνονται όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους ιατρούς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα