Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Περισσότερη ατομική υπευθυνότητα

Οι μπλε κάδοι ανακύκλησης (ή ανακύκλωσης όπως λανθασμένα έχει καθιερωθεί) χαρτιού έχουν πολύ μεγάλη χωριτικότητα, αρκεί να γίνεται σωστή απόθεση κάθε χάρτινου απορρίματος σ’ αυτούς.

Η παρατήρηση έχει να κάνει με την κακή συνήθεια να αποθέτουμε τέτοια απορρίμματα κοινώς χαρτόκουτα, κατά τρόπο που μειώνει δραματικώς την χωριτικότητα των κάδων με επακόλουθο την… χαρτορύπανση περιορίζει ακόμη και την επιφάνεια του πεζοδρομίου δίπλα σ’αυτούς!

Το κακό είναι οτι συχνά το φαινόμενο παρατηρείται σαββατοκύριακα και αργίες δηλαδή ημέρες που δεν περνούν τα απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου.

Κάποια στιγμή πρέπει και εμείς ως πολίτες να αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα με την οφειλόμενη υπευθυνότητα και να μην περιμένουμε πάντα τον… “από μηχανής θεό» δήμο.

Περισσότερα

Δραματική μείωση

Η στήλη συναντήθηκε τελευταία με τον πρώην δήμαρχο Κρουσίων (Κρουσσών) Γεώργιο Γαβριηλίδη, και η ερώτηση μας σχετιζόταν με το πολύ […]

Ακλόνητο «όχι»

Αμετακίνητη παραμένει η δημοτική αρχή Κιλκίς στο «όχι» της στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου των Κρουσίων. Ακόμη και αν αυτό […]

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του δημοσιογράφου και υποψηφίου ευρωβουλευτή της “Ελληνικής Λύσης” Γιάννη Σκάλκου στη Γουμένισσα

Δείτε ακόμα