Αγροτικά

Παρατάθηκε έως 31 Δεκεμβρίου το διάστημα παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων

Από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς ανακοινώθηκε, ότι το  χρονικό διάστημα παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με τίμημα πέντε ευρώ το στρέμμα, που προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις,  παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω παράταση δεν ισχύει γιά τα ακίνητα που από 1-1-22 έως την έναρξη ισχύος του άρθρου 68 του ν. 4931/2022 (ΦΕΚ Α 94), δηλαδή 13-5-22) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων ή της οικείας περιφέρειας για να παραχωρηθούν κατά χρήση σύμφωνα με τον νόμο 4061/2012.

Στο μεταξύ οι δικαιούχοι των εν λόγω ακινήτων μπορούν να ζητούν την μίσθωσή τους γιά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο και γιά μέχρι 25 έτη, με βάση τα άρθρα 4 έως 11 του       Ν. 4061/2012 είτε με μοριοδότηση είτε με δημοπρασία.

Η διαδικασία για την ενεργοποίηση της παράτασης,  που πρέπει να ακολουθεί από τους δικαιούχους καλλιεργητές είναι η εξής:

Το αργότερο έως τις 30-6-22 οι δικαιούχοι πρέπει να προσέρχονται στο τμήμα πολιτικής γης της  διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς με την ταυτότητά τους.

Αφού παραλάβουν το σχετικό σημείωμα πληρωμής, μεταβαίνουν στην εφορία, όπου καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο.

Με την απόδειξη καταβολής αντιτίμου επιστρέφουν στην διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της ΠΕ Κιλκίς, ακολουθώντας τις οδηγίες των υπαλλήλων αυτής προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές δηλώσεις ΕΑΕ 2022.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα