Οικονομία

Παραγωγικοί η επίσκεψη της Γερμανίδας γενικής προξένου Σίβυλλας Μπέντικ στο Κιλκίς ύστερα από πρόσκληση του ΕΒΕ

Την Τετάρτη 25 Μαϊου 2022, επισκέφθηκε το Κιλκίς η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σίβυλλα Μπέντικ συνοδευόμενη από τον διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Γιώργο Θεοδωράκη, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστου Χατζημλάδη.

Η συνάντηση η οποία γίνεται στα πλαίσια εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε εγκάρδιο κλίμα συνεργασίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε την Γερμανίδα Διπλωμάτη για τις επιχειρηματικές δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, στους σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, δίνοντας κυρίως έμφαση στις εξαγωγές.

Παράλληλα επισήμανε την επιτακτική ανάγκη της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην περιοχή, ενημερώνοντας την, για τη καινοτόμο προσπάθεια δημιουργίας ενός “Επενδυτικού Οδηγού” για υποψήφιους επενδυτές, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ο οποίος θα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες και θα απευθύνεται σε υποψήφιους επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν άμεσα τα επενδυτικά τους σχέδια στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

Μάλιστα προβλήθηκε και σχετικό διαφημιστικό σποτ το οποίο και εντυπωσίασε τους προσκεκλημένους.

Ακολούθως η γενική πρόξενος μετά τις επισκέψεις σε Δημαρχείο Κιλκίς και Π.Ε. Κιλκίς, σύμφωνα με το πρόγραμμά της, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο Χρήστο Χατζημλάδη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Βασιλική Σαπλατέρα και τη συνεργάτη του φορέα σε θέματα Ανάπτυξης και Στρατηγικής – Δικηγόρο Καλλισθένη Πάκα, επισκέφθηκε διαδοχικά τις επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς: ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ- ΓΙΟΥΡΙΜΑΚ ΑΕ ΚΑΙ ΚΛΕΜΑΝ ΑΕ.

Η υποδοχή που της επιφυλάχθηκε ήταν ιδιαίτερα θερμή και η ενημέρωση που δέχτηκε εξαιρετική.

Η γενική πρόξενος από την πλευρά της ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την θερμή φιλοξενία και εξέφρασε την ειλικρινή της διάθεση για κάθε περαιτέρω συνεργασία με σκοπό την δημιουργία νέων ευκαιριών.

Το μεσημέρι το Επιμελητήριο Κιλκίς παρέθεσε προς τιμή της γεύμα σε γνωστή ταβέρνα της πόλης.

Περισσότερα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην εταιρεία «Μανιτάρια Κεχαγιάς»

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χρήστο Χατζημλάδη, τον διοικητικό προϊστάμενο Γεώργιο Ηλιάδη, την προϊσταμένη διοικητικού – οικονομικού […]

Δείτε ακόμα