Πολιτική

Λ.Παζαρτζικλής: «Ο προαστιακός θα είναι ο …σωτήρας του Κιλκίς»

Σειρά αξιοσημείωτων προτάσεων προς την διοίκηση του δήμου κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Λάζαρος Παζαρτζικλής, κατά την διάρκεια της πρώτης για το 2020 συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, της Δευτέρας 20.1.20.

Χώροι στάθμευσης
Στο ξεκίνημα της εισήγησής του ο κ. Παζαρτζικλής πρότεινε να διαμορφωθούν όλες «απλωσιές» – «αλάνες» στις τέσσερες εισόδους – εξόδους του Κιλκίς και να αξιοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης, με ταυτόχρονη καθιέρωση συγκοινωνίας με ναυλωμένα λεωφορεία ή αγοραία οχήματα (ταξί) για την μετακίνηση των πολιτών προς και από το κέντρο, ώστε το τελευταίο να αποσυμφορηθεί.

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος
Αναφερόμενος στα των συγκοινωνιών, ο κ. Παζαρτζικλής επανέφερε το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου, ζητώντας από την διοίκηση του δήμου να επιδείξει διεκδικητικό πνεύμα, ερχόμενη ακόμη και σε σύγκρουση με την κεντρική. «Ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα «ανεβάσει» την κίνηση και την ζωή του Κιλκίς, θα είναι… ο σωτήρας μας», τόνισε χαρακτηριστικώς.

Ειδικός χώρος εμπορίου
Τέλος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πρότεινε συνεργασία του δήμου με τον εμπορικό σύλλογο Κιλκίς με προοπτική την διαμόρφωση επιφάνειας του «Κήπου» – πάρκου σε ειδικό χώρο εμπορίου, ώστε οι έμποροι του Κιλκίς να εκθέτουν εκεί και να διαθέτουν τα εμπορεύματά τους ανά τακτά διαστήματα.
Οι ανωτέρω προτάσεις έτυχαν της επιδοκιμασίας αρκετών δημοτικών συμβούλων όλων των «πτερύγων» του δημοτικού συμβουλίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δραματική μείωση

Η στήλη συναντήθηκε τελευταία με τον πρώην δήμαρχο Κρουσίων (Κρουσσών) Γεώργιο Γαβριηλίδη, και η ερώτηση μας σχετιζόταν με το πολύ […]

Ακλόνητο «όχι»

Αμετακίνητη παραμένει η δημοτική αρχή Κιλκίς στο «όχι» της στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου των Κρουσίων. Ακόμη και αν αυτό […]