Αγροτικά

Εξισωτικές: Στα 12,5 ευρώ/στρέμμα (ορεινοί), 8,1 (μειονεκτικές) και 2,5 ( πρώην μειονεκτικές)

Στην προκήρυξη του Μέτρου 13 για την εξισωτική αποζημίωση προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα ποσά ενίσχυσης να καθορίζονται στα 12,5 ευρώ το στρέμμα για τους κατόχους εκμεταλλεύσεων σε ορεινές περιοχές, 8,1 ευρώ το στρέμμα για τις μειονεκτικές περιοχές και στα 2,5 ευρώ το στρέμμα για τις πρώην μειονεκτικές.

Στην προκήρυξη αναφέρεται πως η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται έως την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, προσμετρώντας στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2021, η οποία λήγει την 22 Ιουνίου 2021 (ή όπως αυτή ισχύει για το εν λόγω έτος), και το διάστημα μετά τη λήξη του οποίου η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Συνολικά 260 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευθεί για το Μέτρο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα κάτωθι :

1) Αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (μόνο για φυσικά πρόσωπα).

2) Αντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τράπεζας.

3) Για την περίπτωση παράτασης του χρόνου ασφάλισης (άνω των 67 ετών), έγγραφο – βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου που πιστοποιεί και επιβεβαιώνει την εν λόγω παράταση. Η υποβολή τους δεν είναι απαραίτητη σε περίπτωση που έχουν ήδη υποβληθεί και καταχωριστεί ηλεκτρονικά στο πλαίσιο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης προγενέστερου έτους και δεν υπάρχουν μεταβολές.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα