Αθλητισμός

Έντονη παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επιδιώκει η εθνική ομάδα χειροσφαίρου στην άμμο των ανδρών

Ξεκινάνε και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26.6.22, στις εγκαταστάσεις της παραλίας Καρτερού του Ηρακλείου Κρήτης, οι αγώνες των παγκοσμίων χειροσφαιρικων πρωταθλημάτων στην άμμο (“μπητς χάντμπωλ”) ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων.

Τεχνικός ηγέτης της ομάδας ανδρών είναι ο παλαίμαχος άσσος του ΓΑΣ Κιλκίς και της εθνικής ομάδας Γιάννης Λαζαρίδης, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα σ’ αυτό το άθλημα, ο οποίος,με αφορμή αυτήν ακριβώς την σημαντική διοργάνωση, δήλωσε στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή” τα εξής:

“Μετά από μία μεγάλη περίοδο αποχής, λόγω πανδημίας νέου κορωνοϊού η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο με την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση των τελευταίων χρόνων, τα παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών καθώς και εφήβων και νεανίδων, που λάβουν χώρα στην παραλία του Καρτερού του Ηρακλείου Κρήτης από 14 έως 26 Ιουνίου.

Εμείς, ως εθνική ομάδα έχουμε τοποθετήσει πολύ υψηλά τον πήχυ, και τώρα, ύστερα από σχεδόν ένα μήνα προετοιμασίας, μπορώ να πω, ότι θα παρουσιασθούμε πανέτοιμοι γιά τους αγώνες.

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, μέσω της ΕΡΤ που θα προβάλει τους αγώνες, να μπει το “μπητς χάντμπωλ” σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Στο Ηράκλειο Κτρήτης ο πρόεδρος της δοργανωτικής επιτροπής, φίλος και συντοπίτης Κώστας Βιολιτζής, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΟΧΕ κ.Γκαντή και τον υφυπουργό αθλητισμού κ.Αυγενάκη, έχουν δημιουργήσει ίσως τις καλύτερες παράκτιες εγκαταστάσεις για αθλήματα σε άμμο στον κόσμο.

Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτήν την ευχάριστη γιά όλους δοκιμασία”.

Την Τρίτη (14/6) θα ξεκινήσουν οι αγώνες του 2ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων, οι οποίοι θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 19/6, ενώ η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στο κεντρικό γήπεδο. Νωρίτερα (18:20) θα διεξαχθεί ο αγώνας Χονγκ Κονγκ- Ελλάδα (νεάνιδες) και αμέσως μετά (20:10) η αναμέτρηση Ιορδανία- Ελλάδα (έφηβοι).

Η είσοδος για τους θεατές σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming από κανάλι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF) στο YouTube.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα