Πολιτική

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι εν αργία υπάλληλοι και εργαζόμενοι στις δομές υγείας και πρόνοιας Κιλκίς

Με ανάρτηση «πανώ» σε σημείο δίπλα στον χώρο της παρέλασης ανήμερα της εορτής της επετείου της Μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς, την Τρίτη 21.6.22, εξέφρασαν την δημόσια διαμαρτυρία τους εργαζόμενοι πέντε δομών υγείας και πρόνοιας του Κιλκίς, που τελούν εν αργία λόγω της αρνήσεώς τους να εμβολιασθούν κατά του νέου κορωνοϊού.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Συμπληρώθηκαν κοντά δέκα μήνες από την ημέρα που υγειονομικοί, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου Κιλκίς, υπάλληλοι του ΕΚΑΒ και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», εργαζόμενοι στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία «ΒηματίΖΩ», υπάλληλοι του τμήματος κοινωνικής προνοίας και εργαζόμενοι στο κέντρο κοινωνικής στήριξης (ΚΚΣ) Κιλκίς τέθηκαν σε αναστολή, είδαν να παραμερίζονται τα όνειρα τα δικά τους και των παιδιών τους και προσπαθούν να επιβιώσουν υπό δύσκολες συνθήκες.

Οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», που βρίσκονταν δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο πάνω σε καθημερινή βάση, αυτοί που απέσπασαν το χειροκρότημα για τον τεράστιο αγώνα τους κατά την πρόσφατη υγειονομική κρίση, τέθηκαν εκτός υπηρεσίας την 1η Σεπτεμβρίου 2021, όταν τους επιδόθηκε το απαράδεκτο σχετικό έγγραφο.

Σήμερα, βοηθούμενοι από τον πανελλήνιο κοινωνικό φορέα «Ενωμένη Ρωμιοσύνη», προσπαθούν να ορθοποδήσουν, συγκεντρώνοντας σε χώρο επί της οδού Παναγιώτου 27, επί καθημερινής βάσεως, ευγενικές προσφορές σε τρόφιμα και χρήματα από φορείς του νομού Κιλκίς και συμπολίτες. Γι’ αυτούς αισθάνονται απέραντη ευγνωμοσύνη, απευθύνοντάς τους συγχρόνως θερμή έκκληση-παράκληση να συνεχίσουν να προσφέρουν την βοήθειά τους, όσο παραμένει αυτή η νοσηρή κατάσταση.

Και το ερώτημα προς τους άρχοντες είναι… έως πότε;».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα