Παρατάθηκε έως 31 Δεκεμβρίου το διάστημα παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων

Αγροτικά /

Από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς ανακοινώθηκε, ότι το  χρονικό διάστημα παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με τίμημα πέντε ευρώ το στρέμμα, που προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις,  παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω παράταση δεν ισχύει γιά τα ακίνητα που από 1-1-22 έως την έναρξη ισχύος του άρθρου 68 του ν. 4931/2022 (ΦΕΚ Α 94), δηλαδή 13-5-22) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων ή της οικείας περιφέρειας για να παραχωρηθούν κατά χρήση σύμφωνα με τον νόμο 4061/2012.

Στο μεταξύ οι δικαιούχοι των εν λόγω ακινήτων μπορούν να ζητούν την μίσθωσή τους γιά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο και γιά μέχρι 25 έτη, με βάση τα άρθρα 4 έως 11 του       Ν. 4061/2012 είτε με μοριοδότηση είτε με δημοπρασία.

Η διαδικασία για την ενεργοποίηση της παράτασης,  που πρέπει να ακολουθεί από τους δικαιούχους καλλιεργητές είναι η εξής:

Το αργότερο έως τις 30-6-22 οι δικαιούχοι πρέπει να προσέρχονται στο τμήμα πολιτικής γης της  διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς με την ταυτότητά τους.

Αφού παραλάβουν το σχετικό σημείωμα πληρωμής, μεταβαίνουν στην εφορία, όπου καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο.

Με την απόδειξη καταβολής αντιτίμου επιστρέφουν στην διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της ΠΕ Κιλκίς, ακολουθώντας τις οδηγίες των υπαλλήλων αυτής προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές δηλώσεις ΕΑΕ 2022.

Περισσότερα

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αιτήσεις ενίσχυσης στο «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων»

Στις 15.6.22 ξεκίνησε με πολύ μεγάλη επιτυχία η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στο υποέργο «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών […]

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης & μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2022-23 έως 20 Ιουνίου 2022

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης […]

Δείτε ακόμα

Έκαναν …τα σαράντα

Τα σαράντα της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν και έκαναν, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο πρώτος σε ψήφους […]