Εγκαινιάζεται στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς ο καινούργιος ελαστικός τάπητας (ταρτάν)

Αθλητισμός /

Εγκαινιάζεται στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς ο καινούργιος ελαστικός τάπητας (ταρτάν) στον περιφερειακό στίβο και στα σκάμματα.

Η τελετή, που σηματοδοτεί και την προσωρινή παράδοση του έργου προς χρήσιν, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4.12.21 με ώρα έναρξης 11 το πρωί.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αθλητικής υποδομής στο ανοιχτό γήπεδο της πόλης που βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες οργανωμένης άθλησης αθλητών και αθλητικών ομάδων που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του όπως και πολιτών.

Η ανακατασκευή του ανοιχτού γηπέδου (ταρτάν) κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της αλλοίωσης του συνθετικού τάπητα από την πολυκαιρία. Οι τεχνικές εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο και περιελάμβαναν απόξεση της παλαιάς εγκατάστασης, επίστρωση νέου ταρτάν σε επιφάνεια 7.681,71 τ.μ και των αγωνιστικών επιφανειών στίβου (διαδρομές στίβου, εσωτερικές περιοχές διεξαγωγής αγωνισμάτων στίβου, διάδρομοι αλμάτων μήκους και επί κοντώ, περιμετρικοί διάδρομοι ασφαλείας και περιοχές κίνησης αθλητών) γραμμογράφηση και ειδικές κατασκευές.

Ο νέος ελαστικός συνθετικός τάπητας έχει μπλε χρώμα. Στον αγωνιστικό χώρο προστέθηκαν σαρανταέξι καινούρια αθλητικά όργανα ανοιχτού στίβου (ακόντια, δίσκοι, σφύρες, σκυτάλες δρόμων, πήχεις για άλμα εις ύψος και επί κοντώ, στρώμα για άλμα επί κοντώ κ.α.). Η επίστρωση του ταρτάν και ο νέος αθλητικός εξοπλισμός που αγοράστηκε ισοδυναμούν με πλήρη ανακαίνιση του αγωνιστικού χώρου ο οποίος γίνεται σύγχρονος και πιο λειτουργικός.

Το έργο ανακατασκευής του ανοιχτού γηπέδου Κιλκίς (ταρτάν) προϋπολογισμού 777.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ και κατασκευάστηκε με βάση τις ελληνικές τεχνικές προδιαγραφές (ΕΤΕΠ, ΦΕΚ 2221/Β/30-7-2012) και τα ισχύοντα πρότυπα (ΕΝ, ICO). Με την έκπτωση του έργου (39%) δαπανήθηκαν συνολικά για την ανακατασκευή 473.970 ευρώ ενώ 55.291,72 ευρώ στοίχισε η αγορά του νέου αθλητικού εξοπλισμού.

Τα εγκαίνια του νέου ταρτάν θα τελέσει ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ε.Αγαθοπούλου: «Οι ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου δημιουργούνται από τις κερδοσκοπικές τάσεις και την απουσία της πολιτικής βούλησης»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 53 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα τους και η βουλεύτρια Κιλκίς και φαρμακοποιός, […]

Γλωσσική αποκολοκύνθωση

Στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του 1821, στην Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας συνέβη το εξής περιστατικό. Οι πληρεξούσιοι, όπως έλεγαν τότε […]