Ε.Βενιζέλος για τον κορωνοϊό: Πεθαίνουν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, πρέπει να δοθούν εξηγήσεις

Ελλάδα /

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου και τον αστερίσκο που έβαλε στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, αυτή τη φορά αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Μιλώντας σε ρ/σ της Θεσσαλονίκης, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα ότι «είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο, με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, και η Πορτογαλία με δύο νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με τέσσερις».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η επιστημονική κοινότητα να πει τι συμβαίνει στη χώρα, γιατί είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες σε θανάτους στην Ευρώπη, γιατί έχουμε τόση διαφορά. Πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων. Άρα, δεν δικαιούται η επιστημονική κοινότητα να σιωπά. Αφού μας το πουν οι γιατροί επισήμως και με το επιστημονικό τους κύρος και με την επιστημονική τους ευθύνη, η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί επί των ιατρικών δεδομένων. Δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε έντονη επιφύλαξη για την πραγματοποίηση παρελάσεων χωρίς διάκριση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. «Τον Οκτώβριο του 2020 είχα κάνει μία έντονη δήλωση γιατί είχε μείνει απροστάτευτη και άνευ μέτρων περιοριστικών η Θεσσαλονίκη και γλίστρησε σε τραγικά ποσοστά κρουσμάτων πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα