Γ.Φραγγίδης: 21η Ιουνίου 1913 – Ημέρα μνήμης και τιμής στους προγόνους μας

Πολιτική /

Η 21η Ιουνίου 1913, ημέρα εορτασμού της επετείου της απελευθέρωσης του Κιλκίς, αποτελεί ιστορικά μια από τις σημαντικότερες και φονικότερες μάχες του Β΄ βαλκανικού πολέμου, της οποίας η νικηφόρα έκβαση έπαιξε τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Ο Ελληνικός Στρατός δείχνοντας υψηλό ηθικό και απαράμιλλο ηρωϊσμό κατόρ θωσε να αποτυπωθεί η μάχη του Κιλκίς ως μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο ιστορικό μας παρελθόν, και με αναφορά στην ιστορική μάχη του Κιλκίς όπου οι Έλληνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσαν την ψυχή τους για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη, αγωνιζόμενοι «υπέρ βωμών και εστιών», ας αποτελέσουν παράδειγμα προς όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες ότι μόνο ενωμένοι θα αποτρέψουμε κάθε σκέψη του οποιουδήποτε εχθρού της Πατρίδας που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε στεριά και θάλασσα.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η Χώρα, η ενότητα και η κοινή δράση όλων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθουν καλύτερες ημέρες για την Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια των άσκοπων και ανώφελων πολιτικών αντιπαραθέσεων και διαχωρισμών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα